6946382328 3ο χλμ. Παλαιάς Ε.Ο Αλίαρτου - Ακραίφνιου, Αλίαρτος, Βοιωτίας info@agropanagiotou.gr
hero image

 

Αγρόκτημα Παναγιώτου
Παραγωγή & εμπόριο ζωοτροφών Βοιωτία

ενσίρωμα καλαμποκιού

 

Η ενσίρωση καλαμποκιού είναι μία δημοφιλή ζωοτροφή για την κτηνοτροφία, η οποία είναι πλούσια σε ενέργεια και πεπτικότητα και προσαρμόζεται εύκολα στη διατροφή των ζώων. H ενσίρωση αποτελεί μία από τις χρήσεις καλλιέργειας του καλαμποκιού η οποία είναι ευρύτατα διαδεδομένη σε όλες τις ζώνες όπου καλλιεργείται το καλαμπόκι και ιδιαίτερα στην Δυτική Eυρώπη και την Aμερική. Στην Eλλάδα η ενσίρωση καλαμποκιού δεν είναι πολύ διαδεδομένη, όμως έχει αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και το 15% περίπου των καλλιεργούμενων στρεμμάτων με καλαμπόκι προορίζεται πλέον για κοπή ενσιρώματος.

Το Αγρόκτημα Παναγιώτου με τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που έχει προμηθευτεί, ειδικά για την συγκεκριμένη διαδικασία παραγωγής, έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διάδοση της ενσίρωσης στην Ελλάδα σήμερα. Έφερε στη χώρα μας τη νέα επαναστατική πρέσσα ενσιρώσεως LT-Master του εργοστασίου GΟWEIL, που ξεπερνά κάθε άλλη παραδοσιακή μέθοδο. Το ενσίρωμα καλαμποκιού τυποποιείται σε κυλινδρικά δέματα των 450 κιλών.

 

 

Πλεονεκτήματα πρέσσας ενσιρώσεως

 Υψηλή συμπίεση για άριστο υλικό.
 Διατήρηση του υλικού στο δέμα.
 Μηδενικές απώλειες κατά τη διαδικασία ενσίρωσης.
 Το βάρος του κάθε δέματος ενσιρώσεως καλαμποκιού ζυγίζει από 900 μέχρι 1100 κιλά περίπου.
 Καταλυτικός παράγοντας στη δημιουργία του επιθυμητού προϊόντος είναι η χρήση αξιόπιστων αναλώσιμων περιτύλιξης (δίχτυ – φίλμ ενσιρώσεως).

 

Το καλαμπόκι κόβεται για ενσίρωση όταν η ξηρά ουσία του φυτού είναι γύρω στο 30-35% οπότε εξασφαλίζεται η ψηλότερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά στοιχεία και η ασφαλέστερη ενσίρωση. Η απόδοση σε χορτομάζα καλαμποκιού, ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες και την επιτυχία της καλλιέργειας, μπορεί να κυμανθεί από 3-8 τόνους ανά δεκάριο.

 

Συμφέρουσα λύση για τον κτηνοτρόφο αποτελεί φέτος το ενσίρωμα καλαμποκιού.Οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι επιλέγουν να το αγοράσουν, δεδομένου ότι την ίδια ώρα οι τιμές των εναλλακτικών ζωοτροφών έφτασαν στα ύψη.

Στόχος και συνεχής προσπάθεια μας είναι να εξασφαλίσουμε στον Έλληνα κτηνοτρόφο τη σιγουριά του καλύτερου ενσιρώματος που χρησιμοποιεί για την εκτροφή των ζώων του.

 

Η Τεχνογνωσία και η Ποιότητα είναι δύο έννοιες συνυφασμένες με το ενσίρωμα του Αγροκτήματος Παναγιώτου!